Dele // Enkelt med publikum

Noen dokumenter i et arkiv kan med fordel være selvbetjent for allmennheten. Når vi sier dele mener vi å dele disse dokumentene med publikum. Gjennom vår selvbetjeningsløsning får de som trenger det tilgang til arkivet. Det kan være næringsliv og innbyggere, eller andre interessenter - alt etter hvem du ønsker å dele med.

doctorg - selvbetjeningsløsning for publikum

Hvordan kan vi legge til rette for søk, gjenfinning og gjenbruk av informasjon, også med tanke på økt grad av selvbetjening? Gi publikum tilgang til dokumentene i det digitale arkivet.

La publikum søke selv

Gjennom doctorg får de som trenger det tilgang til arkivet. Det kan være næringsliv eller innbyggere, alt etter hvem du ønsker å dele med. Effektivisering av interne arbeidsprosesser gjør det mulig å fristille ressurser til andre formål.

Brukervennlig grensesnitt

Det kan søkes både ved hjelp av adresse, gårds- og bruksnummer, samt kart, og videre filtreres på dokumentkategori, årstall og saksnummer. Dokumentene vises både i en miniversjon og i en større forhåndsvisning. I samme grensesnitt er det også mulig å laste ned, skrive ut og videresende dokumentene på e-post.

Enkelt å bruke

doctorg har et enkelt og intuitivt brukergrensesnitt, med responsivt design og støtte for universell utforming.

Pålogging via ID-porten

Autentisering for tilgang til informasjon er viktig for de fleste, dette løses ved hjelp av ID-Porten.

Sikkert og trygt

Dokumenter som er unntatt offentlighet er låst med en hengelås og må etterspørres med begjæring om innsyn via skjema integrert i løsningen. Her følger arkiveier retningslinjer i lover og forskrifter.

Mann gir dokument ut fra et arkiv gjennom pc skjerm

Digital selvbetjening i doctorg

6. mars 2020

Dagens digitale samfunn ønsker å samhandle & dele mer effektivt enn noensinne,…

Les mer
Publikumsløsning doctorg

Nyeste versjon av publikumsløsningen doctorg

5. desember 2019

Hvor mye tid bruker kommunen på henvendelser fra innbyggerne knyttet til tekniske…

Les mer

Askøy kommune live med innsynsløsning for sine innbyggere!

26. mars 2019

Tidligere har innbyggerne i Askøy kommune vært avhengig av hjelp fra kommunen…

Les mer


Geir Harbak
Rådgiver arkiv og digitalisering
Tlf: 918 58 480
E-post

Kontakt oss

Kontakt Geir, eller send oss din kontaktinformasjon under.

Kontakt tjenester

SAMLE // ALT PÅ ETT STED

SAMLE // ALT PÅ ETT STED

Når vi digitaliserer et arkiv starter vi alltid med å samle alle dokumenter. Disse kan være fysiske papirer som brev, tegninger, bilder og søknader. Eller det kan være digitale dokumenter som e-post, filer på server, i skyen eller på egen PC, eller dokumenter i ulike fagsystemer.

RYDDE // FOR ORDEN I SYSTEMET

RYDDE // FOR ORDEN I SYSTEMET

Etter å ha samlet alle dokumentene, starter ryddeprosessen. Ved hjelp av maskinlæringsteknologi har vi automatisert arbeidet med å kategorisere og strukturere dokumenter, samt identifisere sensitiv informasjon. Denne sorteringen gir en verdiøkning av arkivet og frigjør ressurser til andre ting enn å lete etter dokumenter.

FINNE // ALT I ETT SØK

FINNE // ALT I ETT SØK

Når vi har samlet og ryddet, finner du alt på ett sted i vårt digitale arkiv braArkiv - alt i ett søk. Enten det opprinnelig lå i et historisk papirarkiv, digitalt sakssystem, på filserveren eller i en gammel e-post får du rask tilgang til dokumentet.

DELE // ENKELT MED PUBLIKUM

DELE // ENKELT MED PUBLIKUM

Gjennom vår selvbetjeningsløsning får de som trenger det tilgang til arkivet. Det kan være næringsliv eller innbyggere, alt etter hvem du ønsker å dele med.