Møt Ahmad – vår nye Rådgiver Produkt!

Bilde av Rådgiver Ahmad Gashamy

I mars i år begynte Ahmad Gashamy som Rådgiver innenfor arkiv på Produktavdelingen hos oss, og jobber primært mot kunder i forbindelse med både salg, prosjektledelse og rådgivning. Han er opprinnelig utdannet skogingeniør fra Universitetet i Ås, hvor han i tillegg tok jusfag og plan og bygningsrett. Ahmad har blant annet bakgrunn fra Plan og bygningsetaten i Oslo kommune og som prosjektleder for skanning og digitalisering i Nordre Follo kommune.

Sørlending, “sportsidiot” og skogingeniør 

Ahmad er 33 år, den eldste i en søskenflokk på 5, og kommer fra Kristiansand. For tiden bor han sammen med sin kjære samboer her i Trondheim. På fritiden er han glad i friluftslivet og tilbringer mye av tiden sin til å se og drive på med sport. Ifølge ham selv så er han en sportsidiot som følger med på alt fra friidrett til motorsport. Det han liker med sport er at han klarer å koble helt avHan gikk på Vågsbygd videregående skole og ungdomstiden ble bruk til å spille mye fotball på fritiden. Ellers brukte han tiden på å være mye utendørs 

“Når du bor i Norges svar på Costa del Sol så er det naturlig å tilbringe mye tid ved og på sjøen. Ingenting er bedre enn det.” 

Etter videregående gikk veien videre til Hæren hvor han jobbet som brannsoldat i ett år. I 2008 ønsket han å studere og flyttet dermed til Ås. Her begynte han å studere bioteknologi, men fant ut etter ett par år at han ønsket å bytte linje til skogfag og utdannet seg derfor til skogingeniør ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås. Naturfag har alltid vært av interesse, og det var et naturlig valg for Ahmad å gå i denne retningen. Skogfag er et bredt studie som omhandler alt fra biologi, økonomi og teknologi. Han tok også en del jusfag og plan og bygningsrett på universitetet, og dette ble hans vei inn i plan og byggesaksområdet. 

Karriereløpet 

Rett etter endt utdanning fikk Ahmad seg jobb i Oslo kommune for Plan og bygningsetaten (PBE). PBE har Norges største fagmiljø innen plan, byggesak og geodata. Her lærte han veldig mye som han tok med seg videre i ny jobb i Oppegård kommune. Her jobbet han som byggesaksbehandler, og senere med ulovlighetsoppfølging. I forbindelse med kommunesammenslåing med gamle Ski kommune måtte de anskaffe en del nye fagsystemer og bygge opp en ny organisasjon. Der var Ahmad prosjektleder for innføring av eByggesak i den nye storkommunen Nordre Follo. Han var også prosjektleder for skanning og digitalisering av arkivene (byggesak, geodata og VA) til begge kommuner. Før han kom til oss i Geomatikk IKT, jobbet han som rådgiver for eByggesak hos tietoEvry i Oslo.  

“Nå som jeg er hos Geomatikk IKT, vil jeg tørre å påstå at jeg har jobbet i hele verdikjeden. Erfaringen og kompetansen jeg har fått hos mine tidligere arbeidsgivere kommer veldig godt med i arbeidet mitt i dag.” 

Som tidligere ansatt i det offentlige har Ahmad jobbet mye med å kartlegge behovene til kommunen når det gjelder arkiv og digitalisering. Når han nå sitter på leverandørsiden, er det helt klart en fordel å ha sittet på den andre siden av bordet tidligereAhmad har god kunnskap om hva en kommune har behov for på dette området, og kjenner til de utfordringene som kommunene står overfor.  

“Det er veldig spennende, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med både våre eksisterende kunder og potensielle nye kunder”. 

Vi i Geomatikk IKT har stort fokus på utvikling og tenker fremover. Vi har mange dyktige mennesker og utviklere som er med på å pushe ting fremover, noe Ahmad trekker frem som en stor fordel. Ahmad sitt inntrykk av oss så langt er at det er joviale og dyktige mennesker her, og han har så langt hatt en veldig god opplevelse som nyansatt hos oss. 

“De vet akkurat hva de driver med og er veldig gode på det som leveres. Det er høy faglig kompetanse og et godt faglig miljø. Jeg vil tørre å påstå at Geomatikk IKT er fremst i landet når det gjelder skanning, digitalisering og kvalitetsheving av arkiv.”

Ny jobb under koronapandemien 

I oppstarten av mars var Ahmad så heldig å få tilbringe de første dagene på kontoret, men ble fort sendt på hjemmekontor. Han forteller at det har fungert veldig fint, men at han ser frem til å begynne å komme tilbake på kontoret å få møte alle sine kolleger ordentlig.  

Samboeren hans er opprinnelig fra Trondheim, og planen var å flytte til Trondheim om rundt 5 år. Etter at han fikk jobbtilbud fra oss i Geomatikk IKT, ble fremtidsplanene fremskyndet en god del. 

“Det gikk veldig fort fra da jeg takket ja til jobben og til vi flyttet hit, og det er jeg veldig glad for. Jeg ser frem til å bo her og jobbe mange år for Geomatikk IKT.” 

Som tidligere kommuneansatt med arbeidsoppgaver innen skanning og digitalisering av arkiv kjente Ahmad godt til oss i Geomatikk IKT før han kom til Trondheim.  

Geomatikk IKT er veldig gode på det de driver medJeg har tenkt det tidligere, at hvis jeg noen gang skal flytte til Trondheim så hadde det vært gøy å jobbe for Geomatikk IKT.” 

Ahmad forteller videre at noe av det han synes er spesielt spennende med det vi driver med er at vi nå evner å samle alle de digitale arkivene på ett sted, og gjøre det så sømløst som mulig for kundene 

Det visste jeg ikke at Geomatikk IKT hadde, så når jeg var på jobbintervju sa jeg: kanskje en dag så klarer Geomatikk IKT å gjøre sånn at man kan vise alt på ett stedDa svarte de med at det har de jo, og viste frem braArkiv Synk. Da ble jeg veldig imponert, og visste da at dette var riktig plass å være. 

 

Vi takker Ahmad for praten og gleder oss til tiden fremover med ham på laget!