Møt Martin – vår nye avdelingsleder på Produkt!

Mann foran PC som kaster papirark i luften

I januar i år begynte Martin Henriksen Dahl som ny avdelingsleder for Produktavdelingen hos oss. Dette er en avdeling med i dag 19 ansatte, fordelt på ulike team som jobber med alt fra utvikling og forvaltning, til rådgivning og salg av våre løsninger og tjenester innen arkiv & dokumenthåndtering og vegforvaltning.

Nordlending og pølsemakerstesønn fra «gokk»

Martin er en 29 år gammel nordlending fra det han selv benevner som «gokk». Han ble opprinnelig født i Tønsberg, men familien flyttet tidlig til Bodø og deretter til den lille bygda Breivik i Salten hvor utviklingen har gått litt tregere enn i storbyen.

«Der er jeg oppvokst og på «høydaren» var vi vel ca 80-90 personer i bygda. Siden da har det vel egentlig gått nedover, og per dags dato er det vel en 70 stk som bor der. Vi fikk internett i 2010 og 4G må du leit litt etter.»

I ungdomsårene flyttet Martin på hybel i Bodø hvor han gikk studiespesialisering på Bodin Videregående skole. Som pølsemakerstesønn jobbet Martin sporadisk i familiebedriften Lundal nord ved siden av skolen. Lundal Nord drives av Martins stefar og produserer kjøtt og spekemat i den tidligere jordbruksbygda Breivik i Salten.

Etter videregående gikk veien videre til Forsvaret før Martin dimmet og flyttet sørover til Trondheim. Her studerte han til elektroingeniør med spesialisering i mikroprosessorer ved NTNU. Martins uteksaminasjon traff godt med oljeprisknekken i 2014 og et begrenset arbeidsmarked førte ham videre til årsstudium i prosjektledelse og deretter nettstudium i datateknikk ved Universitetet i Tromsø. Ett studieløp som skulle vise seg å ha ekstra verdi i å være vel vant med samarbeid over internett.

Han hadde også ett engasjement i Gründerbrakka ved NTNU hvor han arbeidet med utviklingen av en ny type elektromotorer for bruk i droner. Det var lærerikt å være en del av dette miljøet og gründerånden derifra har vært til stadig inspirasjon.

Fra Simpro til Geomatikk IKT

Før Martin kom til oss i Geomatikk IKT hadde han vært ansatt i Simpro på Løkken Verk i 2,5år. Simpro driver med kretskortproduksjon, testing og design. Her ble Martin i utgangspunktet ansatt for å håndtere dokumentasjon av produksjonsunderlaget, samt digitalisere og strømlinjeforme prosessen. Ansvarsområdet utvidet seg ganske raskt til interne forbedringsprosesser og kundeansvar.

«Og så klarte jeg jo på en eller annen finurlig måte å snike meg inn som avdelingsleder hos Geomatikk IKT. Jeg synes det er stilig gjort av Geomatikk IKT å satse på unge ressurser og gi den tillitten jeg har fått. Jeg liker selskaper som tørr å satse på yngre krefter.»

Som han påpeker selv har Martin en litt annen industribasert bakgrunn enn de fleste andre i selskapet. Likevel tror både vi og han at dette også er en av hans store styrker.

«Jeg tror det er positivt med en litt annen tilnærming og måte å se ting på. Jeg er jo relativt fersk på dette med software og IT-bransjen, men det er likevel noen paralleller fra industrien.»


Ny lederjobb midt i koronapandemien

Til tross for at Martin startet opp hos oss midt under pandemien og raskt ble sendt på hjemmekontor, er han godt fornøyd med mottakelsen og oppstarten.

«Møtet med Geomatikk IKT har vært utrolig bra og jeg ble tatt imot med åpne armer. Jeg fikk en kjempefin mottakelse til tross for korona. Noen utfordringer er det selvsagt med å starte i ny jobb, og spesielt som ny leder, under en pandemi. Man må bli kjent med folk gjennom Teams og man går litt glipp av den uformelle kaffepraten, som man ofte blir kjent med folk via.»

Den uformelle kaffepraten ble erstattet med digitale introduksjonssamtaler med hver ansatt for å bli bedre kjent med avdelingen. Martin forteller at dette fungerte godt som et alternativ og at han har fått gode tilbakemeldinger fra de ansatte på dette.

Martin trekker også frem bedriftsidrettslaget som en viktig faktor for å bli kjent med nye kolleger.

«Det var jo kjempemessig å få være med der helt fra starten av. Det er jo noe man er litt redd for man når begynner i ny jobb som leder, og særlig under korona selvfølgelig, at det skal bli litt distanse. Men det har jeg ikke følt noe særlig på. Jeg synes møtet har vært utrolig bra, og det er noen ordentlige bra ordninger som henger med selskapet. Aviser, fleksitid, treningstilbud og ikke minst bedriftsidrettslag – det er jo helt topp.»


Ingen blir verdensmestere alene

Produktavdelingen er en avdeling med tre ulike team som alle har ulike arbeidsområder og bakgrunner. Ikke minst har de ulike teamene ulike arbeidsmetodikker, men alle har det samme målet for øyet – effektivisere og digitalisere kundenes hverdag.

«Som leder blir det mange behov å ivareta etter hvert. Det er en veldig spennende avdeling med et unikt tverrsnitt. Som leder må du være litt potet, ha en fot innenfor alle feltene. Sånn sett har jeg vært heldig med å ha erfaring med litt av hvert.»

Martin er en lagspiller som liker å spille andre gode og setter pris på å se andre lykkes.

«Det jeg håper å gjøre er å tilrettelegge for at folk kan trives og at vi sammen kan lykkes. Det er ingen som blir verdensmestere alene, eller veldig få. Vi jobber jo i bedrifter fordi vi mennesker for det første er flokkdyr, og for det andre så er det gjennom samhandling og samarbeid at vi briljerer.

Geomatikk IKT virket for meg som en stilig bedrift med mange spennende løsninger, og en annen viktig grunn til at jeg ønsket denne jobben var at det virket til å være et stort spillerom for å kunne få være kreativ og tenke nytt. Dette er noe jeg setter høyt.»


Bevaring og tilgjengeliggjøring av samfunnshistorisk informasjon

Med våre løsninger og tjenester for arkiv og digitalisering bidrar vi i Geomatikk IKT til å ivareta og tilgjengeliggjøre verdifull samfunnshistorisk informasjon for ettertiden, og ikke minst effektivisering av dette arbeidet. Dette var også en av årsakene til at Martin ønsket å jobbe hos oss:

«Jeg begynte hos Geomatikk IKT blant annet fordi jeg synes det er veldig viktig å ta vare på informasjon og tilgjengeliggjøre den. Farfar drev mye med slektsforskning og han har jo fortalt hvordan han måtte jobbe for å samle inn informasjon i sin tid. Han måtte reise rundt i kommuner for å se på kirkebøker bare for å finne ett enkelt navn. På den ene siden ville hans forskning kunne vært mye enklere i dag når det er så mye som er tilgjengeliggjort og samtidig søkbart. Særlig relevant i disse dager synes jeg det er viktig å ta vare på beslutningsgrunnlagene rundt samfunnets valg, både nå og i framtiden. Våre valg former framtiden vår, og da er det viktig at dataunderlaget er så bra som mulig.

Jo mer historisk informasjon som tilgjengeliggjøres, jo bedre arbeid og vurderinger kan mennesker gjøre i fremtiden. Så det var en stor del av motivasjonen for at jeg ville jobbe i Geomatikk IKT, jeg vil være med på dette, det å ta vare på og tilgjengeliggjøre verdifull informasjon for ettertiden.»

I tillegg trekker Martin frem det vi jobber med innen effektivisering av vegforvaltning med kunstig intelligens som veldig spennende:

«Samtidig må jeg si at videodokumentasjonsløsningen RoadAI var et sterkt trekkplaster. Jeg er uhyre interessert i kunstig intelligens og automasjon, så det ser jeg frem til å lære mer om.»


Reodor Felgen og Petter Smart

Martin er en allsidig type som liker utfordringer og å prøve nye ting også på privaten, og har sjelden tid til å kjede seg. Han forteller om et bredt spekter av ting og aktiviteter han liker å fylle fritiden med – alt fra mekking av bil, dataspill, 3D-printing og det å gå Norge på tvers.

«Ofte så har det med teknologi å gjøre. Det er ikke så rent sjeldent at jeg blir sammenlignet med Reodor Felgen og Petter Smart. Jeg får ofte nye innfall og ideer som bare må prøves ut.»

I tillegg er Martin en ivrig hobbyfotograf som liker å ta bilder. Sommeren 2020 førte dette blant annet til at han fikk lov til å være med turklærprodusenten Bergans på padletur fra Tafjord til Geiranger for å ta bilder på turen.

Kajakkbilder fra Geiranger

Martin på kajakktur med Bergans sommeren 2020

 

Vi takker Martin for praten og gleder oss til tiden fremover med ham med på laget!